Legfrissebb Hírek

Változó Afrika - Kinshasa egy modernizálódó afrikai nagyváros

Kinshasa, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa napjainkban egy sűrű, színes kavalkád, egy lüktető afrikai nagyváros. Az egykori Afrika-kutatók, felfedezők, vadászok regényeiből, kosztümös filmekből ismert, érintetlen, ősi Afrika mára megváltozott. A globalizáció és modernizáció az Afrika térképén a legkésőbbig fehér foltot hagyó Kongó-medencét is elérte, és hatott rá, illetve kölcsönösen hatottak egymásra. A kiállítás ennek a találkozásnak, egymásra hatásnak néhány jellegzetességét mutatja be a vallás, a művészet, a viselet és a tárgyi kultúra területén.

Kiállítás helyszíne:
Vármúzeum Dunaföldvár, Rátkay köz 2.
Kiállítás megtekinthető: 2008 szeptemberig folyamatosan
Kiállításrendező: Szilasi Ildikó

 

Megújulás előtt az AntroPort oldalai!

Egy éves működése után most kisebb szerkezeti átalakításokat tervezünk az AntroPort oldalain. Várunk minden építő ötletet és észrevételt az oldal felépítésével, küllemével, tartalmával kapcsolatban! Aki szeretne ebben a munkában résztvenni, vegye fel a kapcsolatot a szerkesztőkkel az info@antroport.hu e-mail címen!

 

Kultúra Kutatá(r)s - Saját folyóiratához szponzorait keresi a Magyar Kulturális Antropológiai Társaság

"Kulturális antropológiai folyóirat kiadását tervezzük. Ehhez támogatókat keresünk. Magánembert, céget, intézményt, névtelen szponzort. Olyat, aki a kultúra fogalmába a saját üzletét is beletartozónak véli..."

A körlevél - további információkkal - letölthető itt, PDF formátumban

 

Önkéntes cikk írókat keresnek az AntroPort szerkesztői!

Szerkesztőségünk várja a különféle témákban írt rövid beszámolókat rendezvényekről, kiállításokról minden lekes felhasználónktól. E mellett természetesen továbbra is nyitva állnak a Lapozó oldalai mindenki számára, ahova a rövidebb cikkeken túl hosszabb tanulmányokat is várunk, legyen szó évközi dolgozatokról, komolyabb tanulmányokról, utibeszámolókról vagy akár riportokról, kritikákról. Írásaikat a szerkesztőségi címre küldhetik el.


 

   
 
Globula NetStudio