Új kiadványok

Udvarhelyi Éva Tessza - Vándorok Kultúrák között - Az interkulturális tanulásról külföldre készülő fiataloknak

Augusztus 7.-én kerül bemutatásra Udvarhelyi Éva Tessza Vándorok kultúrák között című könyve.

"Az úton levőknek sok fajtája létezik: a turisták, akik megelégszenek egy gyors pillanatképpel; a telepesek, akik új otthont keresnek; a nomádok, akik mindig úton vannak. E könyv főszereplői a vándorok. Azok, akik elmentek-visszajöttek, és közben megváltozott bennük valami. Azok, akik az utazásban elsősorban a változást, a tanulást, a belső átalakulást keresik. És azok is, akik semmi ilyesmit nem kerestek, mégis megesett velük. A könyv főszereplői olyan fiatalok, akik több-kevesebb időt töltöttek idegenben, hogy tanuljanak, dolgozzanak, önkéntes munkát végezzenek. Saját élményeiket, történeteiket mesélik el. Ezeket értelmezi, boncolgatja a szerző - aki maga is a vándorok közé tartozik - tudásának, szubjektív észrevételeinek és egyéni tapasztalatainak szűrőjén keresztül. Antropológiai tanulmányai, valamint sokéves munkája az interkulturális pedagógia területén segítik abban, hogy a megélt tapasztalatokat mások számára is érthetővé és átélhetővé tegye. A tapasztalt utazók valószínűleg örömmel fognak magukra ismerni. Azok, akik életük első nagy utazása előtt állnak, tudatosabban készülhetnek fel arra, ami előttük áll. Végül, azok, akik még csak kacérkodnak a gondolattal, remélhetőleg kedvet kapnak a nagy kalandra."

Írta:Szántó Diana
az Artemisszió Alapítvány elnöke

 

Krizantém és kard - Ruth Benedict és Mori Szadahiko

A kulturális antropológia e klasszikusa a japán kultúráról a Nyitott Könyvműhelynek köszönhetően kerülhet az üzletekbe. További információk: a Nyitott Könyvműhely oldalain

 

Társadalmi metszetek - Érdekek és hatalmi viszonyok, individualizáció és egyenlőtlenség a mai Magyarországon

A Társadalmi metszetek c. könyv a Politikatörténeti Intézet egyik legújabb kiadványa. További információk a kötetről és a kiadványról az MTA Politikatudományi Intézetének honlapján találhatóak.

 

   
 
Globula NetStudio